COVID-19

COVID-19Maatregelen, updates, protocol van de sportzalen,...

Corona blijft ook onze favoriete sportbeoefening beïnvloeden.

13/10/2020   \\ Update


Na uitgebreid overleg binnen de Basket@Sea Covid-werkgroep op
basis van de berichtgeving vanuit de overheid en Basket Vlaanderen,
zijn wij tot volgende beslissing gekomen,
die onmiddellijk van kracht gaat (dus niet vanaf 14/10):
Tot nader order volgen we het protocol van de Basketbal Vlaanderen:

 • tot en met U12 blijft alles zoals het was ook wedstrijden
 • vanaf U14 werd de competitie stil gelegd tot zeker 8/11
 • en zal er wel getraind worden maar dan wel contactloos dwz:
  - geen contact met medespelers noch coach
  - 1 bal per speler die niet aangeraakt mag worden door andere spelers
  - er wordt niet gepast of rebounds genomen voor andere spelers
  - geen wedstrijdjes van 1tegen1 tot 5tegen5 gespeeld
  - eigen drinkbus voorzien
 • de kleedkamers blijven gesloten

COVID-19

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS.


Read more

PROTOCOL

Koninklijke Stallingen - Oostende.


Read more

PROTOCOL

Zomerloos - Gistel.


Read more

PROTOCOL

Ter Polder - Bredene.


Read more

Richtlijnen dienen verplicht opgevolgd te worden door alle coaches, spelers en ouders, zonder uitzondering
We wachten nog op verdere informatie vanuit stad Oostende en Gistel oa. wat betreft de aanwezigheid van publiek bij de U12 wedstrijden en jonger. Voorlopig geldt voor Oostende de kleurcode geel. We volgen dit van dag op dag op. kleurcodes Oostende

 • Specialisatietrainingen voor U12 gaan door zoals voordien
 • Specialisatietrainingen vanaf U14: ook zoals voordien, behalve de sessies met 2 ploegen. Hier zal een beurtrol ingevoerd worden zodat slechts 1 ploeg deze sessie heeft.


Spelers die met twee ploegen meetrainen zullen vanaf morgen enkel mogen deelnemen aan trainingen van hun eigen ploeg


Er zal streng gecontroleerd worden op het dragen van een mondmasker die verplicht is vanaf het betreden van de binnenkoer in de stallingen tot men het terrein betreedt. Voor Gistel van zodra men voorbij de buitendeur passeert.


Trainen gebeurt op vrijwillige basis, niemand wordt verplicht om aanwezig te zijn.


Gezien we enkel samen het virus kunnen verslaan, vragen we dan ook met aandrang om deze regels te respecteren zodat we allen onze sport kunnen blijven beoefenen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal er kordaat worden opgetreden.
We hopen met jullie dat deze maatregelen maar tijdelijk zijn en dat de cijfers vrij vlug terug normaliseren.

Opvolging COVID-19 situatie

Opvolging COVID-19 situatie:

13/11/2020   \\ Update


Zoals aangegeven in onze vorige communicatie van 25 oktober, heeft de Task Force in samenspraak met de COVID-19 cel de situatie grondig geanalyseerd. Er werd hierbij rekening gehouden, in de mate van het mogelijke, met de bevindingen van onze coaches alsook de berichtgeving in de media en de intenties van Westvlaamse basketbalploegen en andere sportdisciplines.  Op basis van deze elementen en onderbouwd door het advies van personen met een medische achtergrond, heeft de Task Force in unanimiteit beslist om tot en met 29 november de lockdown te handhaven en dit voor ALLE ploegen, zowel voor matchen als voor trainingen.


De leden van het bestuur hebben ook de voorbije dagen de nieuwsberichten in de media opgevolgd waar er werd gemeld dat een lichte stagnering in het aantal nieuwe besmette personen op te merken valt. Echter met de lessen getrokken uit de eerste golf, zijn we er van overtuigd dat we de teugels zeker nog niet mogen vieren maar net nu meer dan ooit de maatregelen verder gedisciplineerd moeten opvolgen. Ook heeft het bestuur moeten vaststellen in de weken voorafgaand aan deze lockdown, dat we de veiligheid van onze spelers en coaches momenteel onmogelijk kunnen garanderen, getuige de vele vastgestelde inbreuken, gaande van het niet respecteren van de social distancing, het niet dragen van een mondmasker, tot het negeren van de instructies van bevoegde personen,….


Ook het feit dat er nog steeds onderscheid wordt gemaakt tussen U12 en +U12 in de Belgische beleidsvoering (in andere landen bestaat dit onderscheid niet), is voor Basket@Sea geen reden om dit onderscheid ook binnen onze club over te nemen. Alhoewel sommige van onze jongsten niet zo gevoelig zijn aan dit virus, ze kunnen het wel overdragen aan de volwassenen, die onmisbaar zijn bij het functioneren van hun ploeg, denken we maar aan coaches, afgevaardigden, scheidsrechters, zaalwachters en hun gezinnen.


We zijn er ook van bewust dat voor vele spelers het al serieus begint te kriebelen en dat ze hun favoriete sport al een tijdje erg beginnen te missen. Daarom zal onze sportieve cel, als aanvulling op de conditionele oefeningen, nu ook baskettechnische drills online plaatsen. Hoe moeilijk het ook mag wezen om deze oefeningen op je eentje te moeten uitvoeren onder deze uitzonderlijke omstandigheden, toch vragen we jullie met drang aan om er dagelijks voldoende tijd aan te besteden. De oefeningen werden nauwlettend geselecteerd en hebben hun nut reeds bewezen.


Een nieuwe evaluatie van de toestand is voorzien op 29 november.


Keep it save en volg de maatregelen stipt op, Basket@Sea Task Force