DWF - Tips&Tricks

DWF - Tips & Tricks


Hier enkele tips & tricks die je kunnen helpen met het Digitaal Wedstrijd Formulier. 
Heb je zelf een tip die je wil delen, stuur gerust door webmaster@basketatsea.be

Het is sterk aan te raden van de spelers en coaches reeds op voorhand in te vullen op de website (vanaf 5 dagen vóór de match) zodat dit niet meer bij aanvang van de wedstrijd dient te gebeuren. Het kan altijd zijn dat er nog aanpassingen moeten gebeuren bij afwezigheid van één speler, maar dan moet enkel die ene aanpassing nog doen voor aanvang van de wedstrijd, en niet alle spelers. Gebruik bijvoorkeur Google Chrome
Het automatisch kopiëren van de voorgaande wedstrijd is nog niet actief dus ploegen die reeds gespeeld hebben gaan dit nu nog eens opnieuw moeten doen. Meer info

Je account is hoofdletter gevoelig.
Het paswoord is zowiezo hoofdletter gevoelig, maar voor het DWF is je account dat ook.
Bijvoorbeeld 'jefp@at.be' is niet hetzelfde als 'JefP@at.Be'

Vervangingen


Bij normale vervangingen kies; eerst de speler die er IN komt, en daarna die er UIT gaat. Bij meerdere vervangingen, doe je dit speler per speler. Mis je in vervanging? Niet via verloop, maar gewoon nummer IN en nummer  UIT opnieuw doen.
Het pijnpunt blijft de vervangingen en vooral na een time-out wanneer de volledig ploeg terug op het veld komt.
Daarom volgende tip:
Na het time-out signaal van de scheidsrechter start men de time-out op de tablet door op het knopje time-out te drukken en men drukt onmiddellijk een tweede maal om de time-out te stoppen. Het is toch nutteloos om de time-out volledig te laten aflopen op de tablet gezien dit reeds gebeurt met de wedstrijdchrono. Omdat de time-out op de tablet werd gestopt, heeft men nu voldoende tijd om de 10 spelers aan te duiden terwijl ze terug het veld betreden.

Landscape vs Portrait view


Je kan de tablet in zijn cover op 2 manieren gebruiken; in landscape of portrait mode. Dit is een beetje een persoonlijke keuze van de operator.
In landscape mode kan het soms zijn dat je bij aanpassingen aan het VERLOOP, het kruisje bovenaan niet meer kan selecteren. Dan heb je 2 opties:
1. draai de tablet in portrait mode
2. klik gewoon ergens naast het VERLOOP venster.

Verloop - correcties


Via VERLOOP, kan je elk foutje corrigeren. 
Klik op VERLOOP, selecteer de lijn en klik op het nummer van de speler. Het systeem vraagt om het verwijderen te bevestigen. Sluit het VERLOOP venster, en maak nu de correcte aantekening. Voorbeelden: geen 3-punter maar slechts 2. Of een P in plaats van een P2. De verkeerde speler geselecteerd voor de score of de persoonlijke fout...
Wil je een time-out annuleren, dan klik in het verloop op de TO. Let wel op, al je spelers zijn naar de bank.

Account aanmaken 


Eerst moet je een account aanmaken, en dit account koppelen met je lidnummer. Misschien heb je reeds een account, want je hebt die nodig voor de Basket Vlaanderen app. Ga naar deze website, kies LOGIN en maak je account aan (indien je nog geen account hebt). 
Eens je een account hebt, kan je deze nu koppelen met je lidnummer. Je lidnummer kan je vinden op je Basket Vlaanderen licentie, of kan je ook op ZOEKEN. Tijdens het koppelen van je lidnummer zal je per mail een code ontvangen. Check je inbox voor deze code.

Verslag

Via het VERSLAG van je wedstrijd kan je de scheidsrechtervergoedingen na de wedstrijd nog opzoeken. LOGIN, ga naar je wedtrijd en selecteer OFFICIALS. Hier zie je de reiskosten en vergoeding per scheidsrechter. Genruik hier ook weer bijvoorkeur Google Chrome